måndag 13 september 2010

Uttråkad

Jag hatar att vara sjuk och jag hatar ännu mer att åka till doktorn. Jag försöker uthärda så länge det går om det går. Nu har jag hostat ihjäl mig och det i sin tur ger en tråkig huvudvärk, men jag ska inte hänga läpp för den delen....noop för idag är det keramiken och jag vet precis vad jag ska göra. Här kommer två trädgårdsbilder. Den första är början på min ruin som är täckt med klättervildvin och den andra på mina sticklingsförökade lavendel.


Det är superlätt att ta sticklingar av lavendel. Jag har inte riktigt lyckas så bra dom förra gångerna, men nu blev jag nästan chockad. Denna stora planta består av ca fem sticklingar som jag satte ner i jorden i våras när jag klippte mina gamla lavendlar. Och på några månader är den så här fin. Helt gratis, helt skötselfritt och helt ljuvligt. Bara klipp av, repa av de nedersta bladena och tryck ner i jorden. Man kan också ta klacksticklingar som sägs ha lättare chans att rota sig, men detta funkar lika bra. Går lika bra med buxbom och säkert en massa andra växter med.
Tror jag ska gräva upp den och sätta den inne på altan så man riktigt kan njuta av doften och blomman. När jag blir frisk ska jag ta tag i altan ordentligt.
Det ska målas om bord, byta röda kuddar mot rosa och beiga, ställa in lite snygga krukor från "butiken" som jag tänker behålla i smyg. Försöka snickra eller köpa ett ( hade ju köpstopp så vi får se hur det blir med den saken) sidobord eller kanske ta mitt gamla skåp och måla det rosa. Nu bara yr det av ideér i mitt huvud.
Vi har iallafall fått kontakter där ute så nu ska jag sätta upp min gamla lampor som jag målat vita. Jag blev jättenöjd.
Känns skönt att kunna använda något man redan har och tycka om det igen. Bra för miljön och plånboken alltså.
Kram å hoppas ni slipper ifrån alla baciller därute

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar