tisdag 14 maj 2013I söndags tog broder och jag med barnen och drog till Granvik. Det är ett helt fantastiskt ställe som man inte riktigt tänker på fast man bor så nära. Broder visa mig vårt gamla torp som vi hade när vi var små. Torpet var inte det bästa skicket precis, men vilket mysigt ställe det ligger på. Helt ensamt mitt inne i en glänta i skogen. Vi tittade på våran gamla koja, källan som vi hade våra hembyggda båtar i och hela den sagolika omgivningen. Där fanns pärlhyacinter, gullviva och påskliljor som Myran plockade till sin bukett och jag kunde inte förundras av att tänka om det var min mamma som planterat dom där. Vi tog en fika på höjden och började sen vandringen mot nästa ställe.

Granviks hamn blev nästa stopp och där gick vi utmed klipporna och barnen gillade det och tok Maja var överallt. Den där hunden alltså, så söt så. Hon var totalt crazy och följde barnen överallt och hoppade upp och ner på klipporna. Det fanns liksom inget stopp i henne, men tillslut bestämde hon sig för att vila när barnen badade och då dög bara bordet som viloplats. Smilla däremot fick nöja sig med att gå i koppel för att vi skulle slippa att leta över hela Granvik efter henne. Hon har en aningens mycket jakt i sig. Vi avslutade dagen med grillning hemma på altan i värmen. Väldans trevlig dag. 

Jag tog också med mig varenda vandringsledspapper som jag hitta på informationstavlan för att jag tänkte att jag skulle bli världens flitigaste friluftsmänniska nuförtiden. Så om någon är intresserade av att vandra med mig i helgen så hör av er dock förstår jag ju om ni inte är riktigt så haj på det här med friluftsliv, men eftersom jag nu är ett proffs så kan jag hjälpa dig :)Ha de fint

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar