måndag 30 april 2012

lök tid


Förra helgen planterades det både röd och gul lök så nu är det bara att vänta och se. Lök tycker jag är super enkelt att "sköta om" eftersom de inte behöver skötas om. Bara vattna och vänta. Måste handla sättpotatis snarast, alltid sen som vanligt. Och fröer. Det som ska sås är: sommarmorötter, höga sockerärter, sallad of course, spenat och säkert något mer som jag glömt. Sedan inhandlas plantboxar av purjolök, salladslök och eventuellt sockermajs. Och sedan plantor av körsbärstomater och slanggurka. Nu är det definitivt fullt i köksträdgården.

Har kommit på lite användnings områden till mina kryddor. Jag är ju precis ingen mästerkock eller ens en glad amatör, men jag vet hur man lagar några maträtter iallafall. Timjanen ska jag ha till mina hemgjorda potatisklyftor i ugn, rosmarinen till foccacia brödet och myntan till alla goda mojitos som ska intas i sommar. Nu kanske man kan ha lite nytta av trädgården iallafall.

Det tråkiga är ju att det verkligen märks att det lådorna har nio år på nacken och gruset är sen länge nertrampat till det yttersta. Ska börja skissa på en ny köksträdgård med uppmurade "lådor" som är så enkelt och snyggt. Kanske lite mer som en potager. Men det krävs en hel del jobb och en bra planering för det står ju där det står om man så säger sen när det är murat och klart.

Nu stämplar jag snart in på jobbet klockan 07.00 så har en aningens bråttom just nu.


Kram

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad roligt att kunna inspirera med mina odlingslådor!
    De har ju bara en säsong på nacken än, men vi är väldigt nöjda med hur bra det blev.

    Låna gärna en bild om du vill och ange källan.

    SvaraRadera