tisdag 19 oktober 2010

Recept på väg

Tänkte vara så snäll att bjuda på ett recept ur Leilas bok " a piece of cake". Rekomenderar boken skarpt. Den människan kan konsten att baka, men framförallt locka en till att baka med alla hennes undebara bilder. Jag köper mest kok & bakböcker för hur dom ser ut inte om innehållet är intressant, men det är det på denna. Önskar mig hennes andra bok som kom ut för typ hundra år sen" one more slice", men jag har bara inte fått tummen ur att köpa den.

Äpplekanelmuffins med crumble

100 g smör
2 dl mjölk
1 st skal av en citron
2 st ekologiska ägg
1, 5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
4 stora äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
1 msk kanel
Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1. Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins eller 200 grader för små.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken occh rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma vätskan.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd ner i smeten.
6. Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller bitar.
7. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
8. Blanda äpplena i smeten och fyll formarna till 2/3. Lämna några äpplen till garnering.
9. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
10. Strö lite crumble på toppen och garnera med en äppelklyfta.
11. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar