tisdag 3 februari 2015

SERIER & JACKOR LIKSOMFortfarande super frusen och proppmätt på chokladbollar. Var säkert flera år sen jag bakade det, men idag blev jag sjukt sugen på det och receptet sitter liksom fast därinne i hjärnan sen uppväxten. Då kan jag säga att det bakades ganska ofta. Min broder ansåg att jag var värdelös på det för jag lyckades ibland, vill verkligen förtydliga ibland (han tyckte dock det var ofta) inte riktigt få hela smeten blandad och då uppstod lite smör klickar här och där och det var väl inte det godaste precis. Jackan som jag beställde hem från Lindex var denna vita quiltade modell med snygga guldddetaljer. Jag gillar den, men inte på mig bara. Den grå under är så söt och modellen är jättefin. I bak är det ett sprund och materialet är jättemjukt och skönt fast samtidigt tjockt. Dock ingen ytterjacka i dåligt väder, men det är ju bara en petitiss när den är så undebart snygg. Hade passat utmärkt till min by malene birger sjal i grått. Kämpar mot mitt ekonomiska sinne just nu. Kan informera er om att det är så tråkigt. Mycket roligare att bara köra på utan att överlägga varenda sak man ska inhandla. Saknar mitt gamla jag.


 
vita jackan finns här
gråa jackan finns här

Har ni sett svt svenska serie Blå ögon? Ruskigt spännande just nu. Sista delen på söndag. Blir dock så frustrerad på de handlingsförlamade människorna i den ibland så det blir en hel del arga kommentarer, hopplösa suckar och knutna nävar. Fast den är bra, riktigt bra. Tio delar är den i.

Och så har det börjat en blivande favoritserie också på svt som utspelar sig i England på 1950 talet. Grantchester heter den och huvudpersonen är en präst som hjälper till att lösa kriminalfall. Gillar den för att den utspelar sig just på 1950 talet (gillar när filmer/serier gestaltar en äldre epok, allt är så mycket finare då till och med bilarna), att huvudpersonen,prästen, är så gulligt attraktiv med sitt fina ansikte, pojkaktiga charm och sitt röda hår. Det är något med rött hår alltså, det är så man smälter. Serien rekommenderas om man är lite som jag.


kram
2 kommentarer:

 1. alltså så snygga jackor. den grå var ju bara ett vårmåste! bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det märket ruskigt bra på att ta fram schyssta jackor som lämnar habegär.
   Varsågod Frida, tack för kommentaren :))

   Radera