söndag 22 augusti 2010

Uppiggande utflykt

Ja som tur var så nappade både Linda och Alexandra på att åka till Östergården. Så igår förmiddag bar det av mot Töreboda för att först lämna av Emilia, sen var det raka spåret till utflyktens mål, Östergården. Det är inte stort, men inte litet heller och man måste gå och kika flera gånger för man hittar hela tiden nya saker som man vill ha.
Och så kan man man fika därinne också och det är mysigt för då kan man ju vara där ännu längre och riktigt dra ut på habegäret. Jag tror vi var där i nästan två timmar och bara njöt. Det är därför man inte ska ha med sina gubbar för dom skulle dött...Tenny hade gett upp efter fem minuter..Därför handlar vi i stort sett aldrig ihop.

Till mig kom det hem tio lila espressokoppar från Gerbera och det passar ju till våran nya espressomaskin som vi inhandlat. Kanske ska tillägga att vi inte dricker något kaffe alls...men det var någon som tyckte att den var så snygg så då skulle han promt ha den. Kan vi ursäkta med att släkten dricker ju kaffe när de kommer på kalas, typ 10 ggr om året? Nähä...då stämplar vi oss själva som onödiga köksmaskinsidioter. Själv har jag en förmåga att köpa sådant som endast är fint, men använder det knappt bara därför att jag inte orkar läsa bruksbeskrivningen.

Nu kom jag utanför ämnet igen, tillbaka till shoppingen. Sen blev det två ursöta pajformer från Miljögården som inte är sådär stora eftersom jag alltid får slänga halva pajerna jag bakar eller äta upp dom själva och jag försöker att göra det första.
En till stor lila skål från Ib Laursen och den var jag ju egentligen inte tvungen att köpa men Alexandra hade två och jag kände att vi behövde bli mer jämnlika så jag var ju tvungen att köpa den. När jag tänker efter så kände jag mig nog lite tvingad av henne att ta den, det var så lågt, så lågt. Tänkte att henne tar jag aldrig mer med igen....eller vad tror ni?! Nej sanningen måste ju fram och den skyldiga var jag. Men kanske kan jag lägga fram detta argumentet om nån anser att jag handla för mycket...

Och så blev det tre jättefina glasburkar från ovanstående som ska förvaras flinger, oboj och dylikt i så jag slipper att springa till skafferiet och dra fram det jobbiga cornflakes paketet för tre små flingor som en viss bestämd tjej endast ska ha på sin yoghurt. Och för att få upp mina burkar måste jag få upp en hylla och för att få upp en hylla måste jag ha fogat klart kaklet och för att få foga klart kaklet måste jag ha kaklat klart och det mina damer och herrar har jag.. Känner mig så otroligt nöjd med mig själv nu.

Nu har det blivit alldeles för långt as usual så jag säger bara Au revoir! (titta ju på Änglavakt igår kväll och fick då passa på att fräscha upp mina sexårs studier av franska... Kände ju igen hej och hejdå och lite därimellan, men annars var det tomt).

3 kommentarer:

  1. hahaha. Det är lungt! Skyll på mig! Jag skyller på dig och Linda med vispskålen. Nu har jag två tack vare att ni sa "ibland har man ju både grädde och vaniljvisp". hahaha.Jag ångrar dock inte mitt köp. Åååh vad jag ääälskar den! :) Nepp nu ska jag sätta mig och äta kycklingklubbor + sallad. Behöver jag nämna att salladen ligger i min mörklila vispskål?! ;) KRAMAR

    SvaraRadera
  2. å då så var det ju ett toppen köp. det är ju det man har vänner till att backa upp när man fegar ur. Jag bakade bröd i min stora skål igår. Kan nämna att skålen var snyggare än brödet var gott. Har du laddat kortet till på fredag dör då är nästa roadtripp. Undrar om den lilla butiken mitt emot Blombacka är öppet. Tror den heter Sörgårdens inredning. Isånnafall kan man ju kika där för skojs skull oxå. Kram på dej

    SvaraRadera
  3. Kortet är laddat med pengar från mitt fattiga sparkonto. Är så lite pengar där så jag vet inte ens om man får kalla det sparkonto. Kul att jag sätter in pengar varje månad, men det slutar alltid med att jag plockar därifrån i slutet av månaden igen. haha. Du kan väl höra av dig när ni har bestämt vilken tid å så vi åker! Kramar

    SvaraRadera